Årets julklapp 2015

Så vad blir årets julklapp 2015?

årets julklapp 2015 robotdammsugare

Robotdammsugaren blev årets julklapp 2015!

Robotdammsugaren

Robotdammsugaren blev utsedd till årets julklapp 2015 av Handelns Utredningsinstitut.

Våra liv blir allt mer hektiska och med en robotdammsugare frigörs tid till annat. Dessutom får hunden något att skälla på.

Motivering

Så här skriver Handelns utredningsinstitut (HUI) i sin motivering:

När tid är en bristvara efterfrågar många konsumenter smarta verktyg som kan underlätta i vardagen. Många renoverar och förnyar vilket driver möbel-, bygg- och även elektronikhandeln. Årets Julklapp 2015 är Robotdammsugaren.
Tekniken utvecklas och robotiseringen påverkar allt fler områden omkring oss. Städning är en syssla som många gärna skulle vilja slippa och ett minskat RUT-avdrag kan också bidra till att vi söker efter något som kan förenkla monotona vardagssysslor. Robotdammsugaren kan användas av alla hushåll och frigöra tid för familj, vänner och fritidsaktiviteter.

Robotdammsugare säljer

Robotdammsugaren uppfyller alla tre kriterier för att bli Årets Julklapp:

Robotdammsugaren representerar den tid vi lever i

Det har länge talats om det smarta hemmet och nu kan vi på riktigt säga att vi är där. Innovativ teknik driver på robotiseringen i samhället och med dagens tidspress söker vi verktyg som kan underlätta i vardagen. Robotdammsugaren kombinerar efterfrågan på hjälpredor i vardagen med ett starkt fokus på hemmet.

Robotdammsugaren säljs i många exemplar

Robotdammsugaren växer i popularitet och funktionerna blir ständigt bättre. Fler och fler inser nyttan med en automatisk dammsugare. Redan i fjol sågs ett ökat intresse, men det är först i år vi har sett den riktiga försäljningsboomen. De säljs i många exemplar och finns i olika prisklasser och modeller.

Robotdammsugaren har fått ett nyväckt intresse

De första robotdammsugarna dök upp runt år 2000. De första modellerna på marknaden gav varierande städresultat. Men de moderna versionerna på marknaden idag har mognat, förbättrats kvalitetsmässigt och motsvarar bättre konsumenternas förväntningar och behov..

I väntans tid

Svaret hittar du som vanligt här på Årets Julklappar så fort Handelns Utredningsinstitut har utsett vinnaren i slutet av november.

Fram till dess kan du roa dig med att lusläsa listan med årets julklappar från årets julklapp 1988 fram till och med årets julklapp.

Och glöm inte att kolla in våra julklappstips där vi tipsar om de skönaste, gladaste och mysigaste julklapparna att önska och ge bort i år.

Gissa årets julklapp 2015

Visst är det kul att försöka klura ut vad HUI tänker utse till årets julklapp! Inte för att det är lätt precis, men rätt som man funderat ett tag på saken har man kommit på vad alla i hela stora tjocka släkten skall få i julklapp. Och det i god tid innan julafton!

Förra året gissade vi att årets julklapp skulle bli en prenumeration på en streamingtjänst som till exempel Netflix, HBO Nordic eller varför inte en gammal trotjänare som Spotify. Oj, vad fel vi hade, självklart blev aktivitetsarmbandet årets julklapp 2014. Det borde väl vem som helst ha förstått. Eller inte.

Nåja, vad blir det i år? Vad sägs om en Apple pencil? Fast då måste man också lägga en iPad Pro i tomtesäcken. Nä, det blir nog något annat. Här på Årets julklappar hoppas vi av hela våra hjärtan att det blir en gåva till välgörenhet!

Årets julklapp 2016