Årets julklapp 2023 SÄLLSKAPSSPELET

I en tid präglad av oro och ekonomiska utmaningar, har sällskapsspel utsetts till Årets Julklapp 2023 av HUI. Denna klassiska gåva symboliserar en längtan efter samvaro och en paus från omvärldens stress. Påverkade av populärkulturella fenomen och nya tekniska innovationer, har intresset för sällskapsspel, inklusive strategi- och rollspel, ökat markant.

Sällskapsspelens Återkomst

Tradition möter innovation: Ny teknik, inklusive AI, har integrerats i sällskapsspel, skapandes “fygitala” upplevelser som blandar fysiska och digitala element.

Ökad popularitet: Sällskapsspel används alltmer som pedagogiska verktyg och i offentliga miljöer som caféer och arbetsplatser.

Framtidens spel: Sällskapsspelen står för trygghet, men erbjuder också en väg till eskapism och utveckling.

sällskapsspel årets julklapp 2023

Varför Sällskapsspelet Är Årets Julklapp

Sällskapsspelet representerar 2023 års samhällstrender och svenskarnas konsumtionsbeteenden, vilket uppfyller HUI:s tre kriterier för Årets Julklapp:

  1. Tidsenlighet: Spelet symboliserar en ökad längtan efter gemenskap i osäkra tider.
  2. Nyhet och återuppväckt intresse: Det växande intresset för sällskapsspel, driven av både kulturella och tekniska förändringar.
  3. Ekonomisk påverkan: En stark global försäljningstrend, med särskilt fokus på “fygitala” sällskapsspel.

Sällskapsspelet är inte bara en julgåva, utan en möjlighet att förena människor och skapa samhörighet i en utmanande tid.

Årets julklapp 2022